Verrassend overnachten

Meer dan 270 jaar gelden werd herberg ’s Heerenlogement gevestigd in het huidige pand wat nu de naam Heerlijckheid Havenzicht draagt. Heerlijckheid heeft een dubbel moraal. Het is er niet alleen heerlijck eten, drinken en slapen. Het slaat ook op de ambachtsheerlijkheid Sint-Annaland wat eeuwenlang de motor was achter de economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van het dorp. De verhalen achter de ambachtsdame én ambachtsheren van weleer keren terug in de naamgeving van de vijf luxe en stijlvolle suites, van vele gemakken en extra’s voorzien. Suites dus die een verhaal vertellen en bovenal rust en comfort bieden.

Reserveer direct op booking.com

Alle suites zijn afgewerkt met de mooiste materialen en ingericht met eigentijdse en comfortabele meubelen. Het is hier echt thuiskomen, maar dan heel anders. De combinatie met het op de begane grond gelegen restaurant en de diverse andere horecazaken in de directe omgeving zorgen ervoor dat het niet moeilijk is om dagelijks culinair te genieten. Alle suites zijn voorzien van compleet uitgeruste keukens waarbij de ingrediënten zelf gekocht kunnen worden in de nabij gelegen zeer goed gesorteerde supermarkt. In de directe omgeving is ook een ambachtelijke slager en bakker te vinden en diverse andere handige en leuke winkelvoorzieningen.   

Anna van Bourgondië was de stichteres van Sint-Annaland en kreeg in het jaar 1475 het octrooi voor de bedijking. Zij vormde grote delen van de Zeeuwse slikken en schorren om tot vruchtbaar land. Ook in Sint-Annaland. Haar noeste arbeid wordt geëerd met de Anna van Bourgondië suite.

Een zeer ruim tweepersoons suite van bijna 70 vierkante meter met een ruime badkamer en suite in combinatie met de romantische slaapkamer. Je vindt er een aparte zitkamer in combinatie met een luxe keukeneiland, met alle voorzieningen die daarbij horen. Op je kamer dineren? Dat is hier geen enkel probleem, je hebt uitzicht op de Molendijk met aan het eind ervan de oudste houten molen van Zeeland. Naast de centrale verwarming zorgt de gaskachel voor extra warme én sfeer. De zachte gloed van de toegepaste meekrapkleuren (een regioproduct uit de middeleeuwen) zorgt voor een aangename sfeer in deze ruimten. Deze suite is zeer geschikt als bruidssuite of voor een andere memorabele gelegenheid.

Karel van Bourgondië erfde destijds de ambachtsheerlijkheid van Sint-Annaland, hij bouwde verder aan de welvaart van het dorp. ‘Altyt bet groeyede’ (altijd maar groeien) was niet voor niets zijn devies.

In de suite die naar hem is genoemd kunnen 3 tot 4 personen heerlijk bivakkeren op meer dan 70 vierkante meter. Er zijn twee slaapkamers verdeeld over twee verdiepingen. Het uitzicht vanuit alle kamers is fenomenaal en geeft een heel goed beeld van de levendigheid in dit Zeeuwse dorp. Bij hoog water zie je de talrijke zeilboten uit de haven het open water van het grootste Nationale Park van Nederland opvaren, de Oosterschelde. De badkamer is comfortabel en de keuken van alle gemakken voorzien. Je kunt hier zelf alle maaltijden bereiden of anders een tafeltje reserveren in het eronder gelegen Restaurant Havenzicht of je diner op de kamer serveren. Nog een bijkomstig voordeel is dat deze suite geschakeld kan worden met de ernaast gelegen suite. Zo kunnen groepen tot 8 personen samen – en toch apart – genieten van een ontspannen verblijf. Voor gezamenlijk gebruik is er een kleine binnentuin of het grote buitenterras van het eronder gelegen restaurant.

Ambachtsheer Constantijn Huygens was niet alleen secretaris van twee Hollandse koningen, dichter, kunstenaar, wetenschapper, maar ook ambachtsheer van Sint-Annaland. Hij is er zelf geweest om officieel het eerste ‘huis der gemeente’ te openen.

De suite die aan hem is gewijd kan gecombineerd worden met de ernaast gelegen suite zodat 8 personen een samen en toch apart verblijf kunnen hebben. Deze suite is maar liefst meer dan 90 m2 ruim en beschikt over twee mooie slaapkamer. Vanaf de slaapkamer in de nok van het pand overzie je een heel groot deel van het dorp en de achtergelegen natuur. Ook hier weer een van alle gemakken voorziene keuken. Stijlvol servies en wijnglazen en diverse soorten en maten. De gaskachel zorgt voor extra sfeer en warmte. Indien nodig is het mogelijk om in dit appartement ook 1 of 2 extra bedden bij te laten zetten.

Ambachtsheer Philips Doubleth resideerde te ’s Gravenhage, waar nog steeds zijn buitenverblijf met schitterend park te vinden is onder de naam Sint-Annalands Clingendael. Hij kwam ook zeer regelmatig in Sint-Annaland, bijvoorbeeld op zijn Huygens Hoeve wat nog steeds één van de mooiste boerderijen is op Tholen.

Deze suite is ook weer anders dan alle andere, al was het maar om het feit dat je hier kunt genieten van een inpandig dakterras, grenzend aan een van de slaapkamers. De tweede slaapkamer is ook weer op de hoger gelegen etage te vinden die te bereiken is via een open trap vanuit de ruime woonkamer met comfortabele meubelen. Het kookeiland is een ideale hangplek voorafgaande aan een diner in de eigen suite of beneden in het restaurant. De praktische en ruime badkamer zorgt voor een frisse start van de dag met uitstapjes in de regio of gewoon een heerlijk wandeling of fietsroute die vrijwel direct voor de deur beginnen. Fietsen staan achter slot en grendel en kunnen opgeladen worden in de fietsenstalling die in de tuin te vinden is.

De vijfde en laatste suite heeft een eigen toegang en voelt als een luxueus stadsappartement, maar dan in het hart gelegen van een landelijk dorp. De tenaamstelling van deze suite heeft te maken met de laatste ambachtsheer van Sint-Annaland die populair was in Zeeland. Guus de Casembroot was commissaris van de Koningin. Hij is niet voor niets uitgeroepen tot Zeeuw van de Eeuw. Hij en zijn familie hebben veel voor het dorp betekent en hadden ook een warme band met Sint-Annaland.

De retrostijl van de inrichting van deze suite geeft er een compleet ander en uniek karakter aan. Hier kunnen tot maximaal 5 personen overnachten op iets meer dan 80 m2. De kleine keuken is compleet, de badkamer is op een Escheriaanse wijze betegeld en ook hier geeft de gaskachel extra sfeer en warme.